Арена

Московитські ракети перетнули повітряний простір країни-члена НАТО – Ігнат

Повітряні сили України наполягають, що за даними наших радіолокаційних засобів, 2 ракети РФ, випущені по Україні 10 лютого, залетіли в повітряний простір Молдови й Румунії, сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Є радіолокаційні дані, засоби об’єктивного контролю. Безумовно, країни-члени НАТО теж спостерігали за цією ситуацією. Думаю, що будуть матеріали на підтвердження цього. Ми дочекаємося того, що будуть надані матеріали, де дійсно пролітали ці ракети (одна чи більше). За нашими даними, радіолокаційними засобами спостерігалося саме дві ракети “Калібр”, – пояснив Ігнат.

Він нагадав, що противник не вперше використовує повітряний простір інших держав для подібних провокацій. Територія Молдови використовувалась щонайменше три рази, щоб завдавати ударів по західних та центральних областях України. Цього разу було зачеплено територію іншої держави, до того ж – країни-члена НАТО.

Сьогодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що 10 лютого дві російські крилаті ракети “Калібр” здійснили перетин повітряного простору Румунії, орієнтовно о 10:33.  Після цього зазначена повітряна ціль знову зайшла у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав.

Міністерство оборони Румунії заявило, що російська ракета жодного разу не перетнула повітряний простір країни, лише була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону.

А от Молдова підтвердили порушення свого  повітряного простору о 10:18 над селом Мокра у Рибницькому районі, Придністров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *