Арена

Спроба одночасної пересадки серця й легень пацієнтці у Львові провалилася

Жінка, якій нещодавно зробили унікальну операцію з одночасної пересадки серця й легень, померла в лікарні.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова, яке проводило операцію.

Як розповіли в медустанові, стан пацієнтки різко погіршився на другий день після пересадки через гостре відторгнення донорських органів.

Лікарі намагались його стабілізувати за допомогою апарата, який замінює роботу серця і легень. Проте заходи з реанімації виявились марними. На такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливим, повідомили медики.

«Для всього нашого колективу й усіх, хто боровся за життя Ніни та вірив у її одужання, це великий удар. Немає нічого гіршого, ніж утратити пацієнта», — написали в Першому медичному об’єднанні Львова.

25 жовтня в Україні вперше пересадили комплекс серце-легені. Унікальну операцію здійснили у Львові. Така операція вважається надскладною, таких у світі на рік роблять лише 20-25.

Органокомплекс отримала 38-річна Ніна з Київщини. Ваду серця вона мала з народження. Згодом через неї зіпсувались і легені. На трансплантацію жінка чекала 15 років і майже втратила надію, розповіли медики.

«З кожним роком мені стає все важче й важче жити, я ледь підіймаюсь на третій поверх. Я просто хочу спробувати, як то — жити нормально, що це таке — повноцінне життя. Це для мене шанс, за який я хапаюся, щоб просто… дихати», — сказала жінка перед операцією.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *