Арена

Надзвичайний стан на Поділлі: кількість хворих на гепатит А перевищила 150 осіб

У Вінницькій області зросла кількість хворих на гепатит А – госпіталізували вже 151 людину.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

«Кількість хворих на гепатит А на Вінниччині зростає. У лікарні перебуває 151 пацієнт. Ще 25 – одужали, та наразі виписані із медзакладів», – ідеться у повідомленні.

Останні два дні команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним працює на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань, встановлено щонайменше чотири можливі чинники, які вказують на джерело інфекції.

Кожен із чинників опрацьовується одночасно паралельними командами з широким лабораторним контролем. Наразі обстежено понад 100 людей, робота яких пов’язана зі сферою послуг, водопостачанням і продуктами харчування, які могли стати джерелом інфекції.

Додатково лікарі опитують хворих із підтвердженими діагнозами й уточнюють зв’язки, які вказують на спільне джерело інфікування.

«Сьогодні у Вінниці розпочали щеплення медиків. До області доставлено 1 060 доз вакцин, якими мають щепити медиків, лікарів «екстренки» та фахівців громадського здоров’я, залучених до ліквідації спалаху вірусного гепатиту А», – зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *