Арена

Манафорт готував Януковича до “президентства” на Донбасі, а Трампа до визнання Криму російським – New York Times

В 2015-му році в команді Трампа обговорювали «маріупольський план». Він виглядав так: Трамп визнає Крим «російським», Донецьк та Луганськ стають автономною республікою з центром у Маріуполі. Головою цієї «автономної республіки» стає Янукович. Ця «республіка» живе своїм життям, фактично, незалежною, але має вето на будь-які рішення стосовно зовнішньої політики України.

Про це йдеться у матеріалі New York Times, огляд якого зробив український політик Олексій Гончаренко. Він дав тезовий переказ статті про те, як пов’язані прихід до влади президента США Дональда Трампа та повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Згідно Олексію, головним ідеологом так званого «маріупольського плану» був Пол Манафорт, відомий американський політтехнолог Януковича, який виходив з ним на звʼязок вже після втечі і вони обговорювали цей план. “Легітимний” втікач погодився.

Залишилось найголовніше, щоб Трамп став президентом. Манафорт був головним консультантом Трампа на виборах. Але за декілька місяців до самих виборів, НАБУ опублікувало докази того, що Манафорт отримував «кеш» від Януковича. Це так звана «чорна бухгалтерія» Партії Регіонів. І проблема була не в тому, що Янукович платив Манафорту. Проблема була в тому, що Манафорт не платив податки з цих грошей. Тому, в США стався скандал. Проти Манафорта завели кримінальну справу. Він більше не приймав участь у роботі штабу Трампа.

І після перемоги самого Трампа на виборах цей план пропав. Трамп змінив свою думку стосовно України і навпаки дозволив постачання джавелінів в Україну. До Трампа США не дозволяли передачу нам джавелінів.

Офіційно «маріупольський план» поховали вже після перемоги Байдена. Тоді путін вирішив готуватись до повномасштабної війни.

А найголовніший висновок: в світі може бути мільярд впливових людей, які вигадуватимуть мільярд якихось планів. Але вирішує завжди народ. І це правда. Це треба памʼятати кожному.

Фотоколаж з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *