Арена

Рашисти визначили долю українських школярів в окупації і оформили все документально

Окупанти встигли сформувати “відділі освіти” в Ізюмі, коли думали, що вони там назавжди. Проте свої секретні документи, де йшлося про те, як мала проходити “розбудова” російської освіти у Харківській області, вони “чемно” залишили Офісу генерального прокурора.

Серед вилучених прокуратурою документів – “материалы к совещанию по вопросам поддержки и развития систем образования Харьковской области” і одним з кураторів цього процесу було “Министерство просвещения РФ”.

За даними прокуратури, росіяни хотіли видати учням російські атестати про закінчення 11 класів. В одному з документів значиться, що “Минпросвещения надо ускорять по печати аттестатов на базе Белгородской области”.

Окрім того, серед планів було запрошення до регіону викладачів з Росії – особливий акцент мав бути на “историках и литераторах” з метою запровадження “патриотического воспитания”.

До того ж, в одному з документів зазначалося, що діти мають орієнтуватися виключно на заклади вищої освіти у Бєлгородській області.

Крім того, “1-2 особо отличившихся детей” загарбники хотіли відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів – до Бєлгорода. Під прикриттям “турботи та відпочинку” планувалася російська пропаганда для дітей.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *