Арена

Поплічники Януковича, разом з іншими, голосували за проросійський закон для ЗСУ, – морпіх

Українська військовослужбовиця 140 Окремого розвідувального батальйону морської піхоти Ярина Чорногуз звернулась до президента України з тим, щоби він ветував законопроєкт 8271, прийнятий Радою 8 грудня і вже підписаний спікером Стефанчуком.

Вона пояснила, що згідно цього закону “командування отримує безпрецедентні важелі шантажу та карання військових тюрмою практично за будь-яку критику їхніх рішень, навіть якщо рішення некомпетентні та спираються на невдалий бойовий менеджмент”. Будь-який боєць може опинись за ґратами до 10 років навіть за невиконання наказу в небойовій обстановці.

“Що вам сказати…Напевне, слід подякувати, що не розстріл та довічне ув’язнених як у раші, так? Мені очевидно, що цей закон вигідний у першу чергу росії та путіну. Можливо, саме російське лобі у раді зробило свою лепту, аби цей закон виглядав саме так. Аби деморалізувати і так виснажених річною війною з більшим кількісно ворогом бійців ЗСУ, посіяти в них недовіру до Верховної Ради та особисто Президента України, зробити дезертирство ще масовішим, а закон недієздатний, адже якщо вся рота відмовиться виконувати некомпетентний наказ – ніхто не буде садити 100 чоловік. А якщо таки наважаться – яка це чудесна буде картинка для російських ЗМІ: захисники України масово на лаві підсудних в українській тюрмі, а біля неї заплакані сім’ї, які сивіли, чекаючи їх із війни”, – написала боєць ЗСУ.

Вона додала, що за цей ганебний закон, крім монобільшості, та інших нардепів голосували і Бойко з Шуфричем. Тобто у Верховній Раді два “регіонала-опезежешника” мають нахабство вирішувати, як карати чи милувати українських воїнів.

Крім того, військовослужбовиця звернула увагу на той факт, що ніхто з вищого керівництва не покараний за провал оборони на перших етапах, зате “збираються садити рядовий склад за те, що вони часто вимагають кращого менеджменту операцій, аби вони мали шанс, виконавши їх – вижити”. Вона закликала суспільство не допустити такого приниження військових і закликала “Верховну раду ухвалити закон, який відповідатиме цінностям демократичної держави, за яку ми всі боремося та воюємо насмерть”.

Фото: Фейсбук Ярини Чорногуз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *