Арена

Ідентифіковані росіяни, причетні до масового вбивства і калічення людей у Дніпрі

В Офісі генерального прокурора заявили, що ракету Х-22, яка влучила по багатоповерхівці в Дніпрі у суботу, може запускати лише один російський підрозділ – 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.

“Цей тип ракет призводить до найбільших людських жертв, адже ракета є надзвичайно неточною, має величезне відхилення. Відтак застосування такої зброї по цілям у густонаселених районах – це однозначно воєнний злочин.

Цей тип ракет був застосований в Сергіївці та Кременчуці. Його може запускати єдиний російський підрозділ – 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк”, – сказано в повідомленні.

Прокурори та слідчі СБУ оглянули місце ракетного обстрілу житлового будинку у Дніпрі та підкреслили, що жодних військових цілей довкола місця влучання російської ракети немає.

А тим часом вже почала з’являтись інформація про причетних до трагедії. Першим, кого було ідентифіковано – командир 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку Олег Тімошин. Всі його особисті дані виклав у Телеграм народний депутат Олексій Гончаренко і нагадав, що цей нелюд, також давав наказ стріляти по ТРЦ у Кременчуці.

Пізніше стало відомо про те, що журналісти ідентифікували ще кілька десятків злочинців-рашистів, причетних до атаки в Дніпрі. OSINT-спільнота Molfar провела власне розслідування подій терористичної атаки з метою встановити осіб, відповідальних за реалізацію теракту на рівні виконавців.

“Ми знайшли всіх причетних до ракетного обстрілу осіб, у тому числі тих, хто заправляв літаки та ракети перед пуском. Додатково були ідентифіковані особи, які прямо пов’язані з цим авіаційним полком, але не належать до його складу”, – повідомили журналісти-розслідувачі.

Вони опублікували фото і всі особисті дані військових злочинців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *