Арена

Терехову нагадали, що ЗСУ воюють, в тому числі, за те, щоб всі жили за законом

Мер Харкова Ігор Терехов подав позов до Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня через повторний штраф за порушення мовного законодавства.

Цю інформацію підтвердив речник мерії Юрій Сидоренко виданню  Суспільне Харків, додавши, що Терехов “оскаржує штраф як фізична особа, а не як мер”.

У позові мер планує оскаржити постанову про накладання другого штрафу за невикористання державної мови.

“Перший випадок стосувався щодо виступу недержавною мовою на телебаченні. Наступна постанова стосувалася застосування недержавної в Telegram-каналі і на його сторінці в соцмережі. Тоді ми обійшлися попередженням. Але в зв’язку з тим, що продовжились факти застосування недержавної, ми розглянули справу, запропонували надати пояснення, прибути для розгляду цієї справи особисто або представнику, адвокату. Жодної реакції не було. Тому було прийнято рішення про накладання штрафу”, — каже Тарас Кремінь.

Сума накладеного штрафу складає 3400 гривень. Кошти від сплати штрафів за порушення мовного закону йдуть у бюджет місцевої громади.

На Терехова вже було накладено штраф за порушення мовного законодавства в листопаді 2022 року.

“Офіційно я буду розмовляти українською. Що стосується мого спілкування з харків’янами — я буду спілкуватися російською”, — прокоментував мер постанову омбудсмена.

Варто зазначити, що до 24 лютого 2022 року Ігор Терехов майже не користувався державною мовою, хоча і брав уроки української.

Ситуацію прокоментував український військовий, екснардеп Ігор Лапін, сказавши, що це логічно, коли за порушення закону людина отримує відповідне покарання. Він нагадав пану меру, що той є офіційною особою, представником міста, яке зараз бореться з російською навалою.

“Незворотність покарання – це те, за що ми воюємо”, -нагадав Ігор Лапін Терехову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *