Арена

Таксистів ніхто не може примусити дезінфікувати салон авто чи носити маску

Незважаючи на карантин у столиці та закрите метро, на сьогодні ціни за послуги таксі не змінювались.

З Мінського масиву в центр міста (Майдан Незалежності) можна дістатися за 120 гривень, схожі ціни і на маршрути з відокремлених районів Лівого берега, наприклад, Троєщини та Воскресенки.

У прес-службі онлайн-агрегатора таксі Uklon в коментарі Апострофу відзначили, що на даний момент причин для підвищення ціни на послуги немає.

“На даний момент попит залишається на тому ж рівні, підвищенний коефіцієнт для поїздок застосовувати не плануємо”, – повідомили представники прес-служби.

Таксомоторні компанії, які можна викликати за допомогою коротких номерів, назвали приблизно схожі цифри на поїздки, з коригуванням на клас автомобіля.

Глава Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк в коментарі “Апострофу” повідомив, що поки ціни залишаються без змін і тарифи не виросли.

“Тарифи поки без змін, тарифи не виросли, кількість замовлень також не змінилася”, – зазначив Антонюк.

При цьому класичні таксі, намагаючись конкурувати з онлайн-платформами, знизили свої ціни до граничного рівня. Відповідно до закону, ціну встановлює перевізник. Тому нічого не може завадити таксистам підвищувати ціни до 100 грн/км. З іншого боку, зменшення витрат перевезень допоможе знизити ціни. Відсутність пробок дозволить скоротити час виконання замовлення, в окремих випадках, з години до 15 хвилин.

Але в таких онлайн-платформах, як UBER і Bolt, чиї механізми роботи побудовані на принципі “чим вище попит, тим вище ціна”, може спостерігатися зворотна ситуація.

При цьому ні в одній службі не змогли відповісти про обробку салонів після кожного пасажира.

Правилами агрегаторів це не передбачено, та й простежити виконання буде досить складно, адже багато служб таксі використовують не стабільний штат водіїв, а так званих, “випадкових”. Так, припустимо, водії Uber можуть мати основну роботу, а займатися роботою до таксі, підкидаючи когось по дорозі додому і отримуючи додатковий заробіток. Природно, зобов’язати таких водіїв проводити спеціальну санітарно-епідеміологічну обробку салонів практично неможливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *