Політвернісаж

Людина, яка насаджувала кремлівські наративи, зніматиме фільм про війну в Україні

Політолог Микола Давидюк нагадує, що продюсер, який останні 20 років працював на Росію, Олександр Роднянський розпочинає роботу над художнім фільмом про війну в Україні. Режисером та автором фільму стане український режисер Мирослав Слабошпицький, який зняв кінострічки “Моя бабуся Фані Каплан” і “Плем’я”.

Микола Давидюк резонно ставить запитання про те, які наративи просуватиме людина, яка навіть не вважає себе українцем, а лише – киянином.

На сьогодні відомо, що фільм вироблятимуть американські компанії.

«Йдеться про фільм, який моя компанія AR Content зніме разом з однією з найвпливовіших кінокомпаній Голлівуду — Anonymous Content, за плечима якої багато знаменитих проєктів, включаючи оскароносні “У центрі уваги” (Spotlight) та “Леґенда Г’ю Гласса” (The Revenant)», — зазначав Роднянський.

В основу майбутнього фільму лягла стаття британського журналіста Пітера Померанцева “Ми можемо бути лише ворогами”. Її сюжет стосуватиметься тимчасової окупації ворожими військами півночі України під час повномасштабної війни та вимушеного співжиття з окупантами.

“Це історія однієї української родини в маленькому селі, окупованому російськими солдатами. Історія взаємовідносин господарів будинку з окупантами, які оселилися в ньому, стосунків складних і драматичних”, – розповів ЗМІ Роднянський.

“З того моменту, як я прокинувся від вибухів російських ракет у моєму рідному місті Києві 24 лютого, для мене стало дуже важливо зняти особистий фільм про цю війну. Коли Олександр і Нік поділилися зі мною цією статтею, я зрозумів, що це буде чудова можливість спробувати знайти сенс у цій жахливій війні проти мого народу і моєї країни”, — зазначає Слабошпицький.

Олександр Роднянський додав, що цей фільм для нього глибоко особистий. 24 лютого під час нападу РФ на Україну син продюсера перебував у Києві і на світанку зателефонував йому зі словами: “Тату, почалося”…

“Ми не просто хочемо розповісти правду про криваву війну, ми хочемо зрозуміти, що відбувається із зовні звичайними людьми, які перетворюються на очах на жорстоких убивць і ґвалтівників. Це буде складна розмова про розлюднення та його причини”, – анонсував Роднянський.

За словами продюсера, фільм буде знятий українською та російською мовами.

Нагадаємо, що Олександр Роднянський-старший зафільмував сповнені ностальгії та тенденційні документальні картини “Прощавай, СРСР. Фільм I. Особистий”, “Прощавай, СРСР. Фільм II”. Він створив 1995 року перший незалежний україномовний телеканал “1+1”.

2002 року він прийняв запрошення акціонерів каналу СТС переїхати до Москви і очолити телеканал. З 2004 року Роднянський очолив увесь телевізійний холдинґ “СТС Медіа”.

Під керівництвом Роднянського до 2006 року, за даними TNS/Gallup Media, середня частка СТС становила 10,2%. Успіх каналу принесли серіали “Бідна Настя”, “Не народжуйся красивою” та “Моя прекрасна няня”, які зробили його найголовнішим розважальним каналом країни-аґресора. Роднянський відомий як продюсер відверто пропаґандистських, ксенофобських і сексистських телесеріалів і фільмів: “9 рота”, “Біла гвардія”, “Ранетки”, “Моя прекрасна няня”, “Сталінґрад” і т. д., на яких виховувалися рашисти, котрі прийшли вбивати та ґвалтувати на українські землі.

Фото ілюстративне

Онлайн-газета “ПолітАрена”

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *