Арена

Встановлено особи трьох рашистів, які ґвалтували жінку в Бучі

Правоохоронці повідомили про підозру трьом рашистським військовим, які у Київській області ґвалтували жінку, погрожуючи розправою над її матір’ю та зґвалтуванням малолітньої доньки.
Про це повідомили Офіс генпрокурора та Нацполіція.Підозрювані — військові 37 окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної Зірки бриґади (37 ОМСБр, в/ч 69647) збройних сил РФ. Вони родом із Республіки Бурятії, Читинської области та Іркутської області, що на Московщині.

Слідство встановило, що з кінця лютого до кінця березня 2022 року військові Московії повністю контролювали територію Бучанської міської територіальної громади та розміщали там бойову техніку. Окупанти проводили рейди, під час яких грабували та залякували місцевих мешканців розправою. За даними прокуратури, вони шукали чоловіків та учасників сил АТО, постійно оглядали всі приміщення цивільних будинків.

Через 20 днів окупації рашистські військові, серед яких були підозрювані, почали систематично вриватись на подвір’я приватного будинку, де проживали дві жінки та малолітня дівчинка. Робили це завжди в групах по три людини, склад яких постійно змінювався.

За даними слідства, під час одного з рейдів окупанти увірвалися до будинку та, погрожуючи зброєю, змусили жінку зайти до ґаража, де по черзі зґвалтували її. Сексуальне насильство над потерпілою воєнні злочинці вчиняли систематично, протягом тривалого часу.

Як зазначає прокуратура, підозрювані по черзі водили одну з жінок до ґаражного приміщення, де ґвалтували. Инші в цей час залишалися на вулиці з метою подолання можливого опору з боку її родичів і сусідів.

Один із них за час окупації вчинив насильницькі дії сексуального характеру раз, другий вчиняв такі дії двічі, а третій — протягом тижня кожного дня.

Окупанти залякали жінку розстрілом, якщо рідні чи сусіди чинитимуть опір, а також погрожували у разі непокори зґвалтувати її малолітню дочку та розправитися з літньою матір’ю.

В лютому 2023 року слідчі вже оголосили про підозру одному з ґвалтівників. Під час слідства вдалося зібрали докази причетности ще трьох окупантів. Їм повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни — ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років за ґратами.

Світлина: DW

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *