Арена

Багатьом українцям важко відмовитися від вбивчої, але солодкої брехні

Гіршими від тих, хто обманює, є ті, хто хочуть бути обманутими.

Таку думку в своєму блозі висловив політик та історик Володимир В’ятрович.

“У 2019 році нас обманювали, що війну легко зупинити, зійшовшись десь посередині. Але більшість хотіла цієї брехні і зробила відповідний вибір. Так було комфортніше, аніж думати і готуватися до відсічі. А потім був шоковий удар 24.02.22.

Та навіть після цього багатьом важко відмовитися від вбивчої, але солодкої брехні. Тому так хотіли чути про «два-три тижні» від Арестовича.

Нині нам кажуть про швидку і неминучу перемогу. Це так приємно чути, адже позбавляє необхідності бачити ціну, яку платимо у боротьбі, чи, тим паче, усвідомлювати необхідність додаткових зусиль для її переможного завершення.

Але брехня вбиває, а вільним робить правда”, – вважає політик.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *