Арена

Москва незаконно вивезла на свою територію 4396 українських дітей-сиріт

Станом на 10 квітня 2023 року РФ незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на московитську територію 4396 дітей-сиріт.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

У Мінреінтеграції зазначили, що Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей під головуванням Андрія Єрмака наразі працює над формуванням міжнародної коаліції, завданням якої буде повернення українських дітей-сиріт і покарання винних у злочинах проти українських дітей.

“У цій справі нам дуже важлива допомога світової спільноти. Наразі вже формується пул міжнародних лідерів, які висловили свою публічну підтримку такій коаліції. Серед них Урсула фон дер Ляєн, Матеуш Моравецький та инші”, — зазначила Верещук.

Вона також додала, що для функціонування такої платформи потрібен буде посередник: ним зокрема може бути Міжнародний Комітет Червоного Хреста, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ чи инша організація.

5 квітня 49 країн світу у спільній заяві засудили Московію за організацію засідання Радбезу стосовно нібито правових підстав викрадення українських дітей з тимчасово захоплених територій, йдеться у спільній заяві цих країн. Велика Британія заблокувала трансляцію виступу рашистської уповноваженої з прав дітей Львової-Бєлової на ресурсах ООН, закликавши її відповідати за свої дії в Гаазі.

Раніше МКС видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *