Арена

Позиція скоробагатька: не треба стуляти писки рашистам, нехай говорять

Власник Twitter, американський мільярдер Ілон Маск відреагував на критику користувачів з приводу публікації в соціальній мережі допису заступника голови Ради безпеки Московії, колишнього президента Дмітрія Мєдвєдєва про те, що “Україна зникне… бо вона нікому не потрібна”.

Про це пише “Радіо Свобода” в понеділок, 10 квітня.

Користувачі Twitter звинуватили Маска в тому, що він “не виконує санкції” щодо Московії та дозволяє рашистським політикам користуватися платформою. Маск відповів, що люди повинні самі приймати рішення щодо цього і відмовився обмежувати акаунти російських урядових структур.

“Усі новини до певної міри є пропагандою. Нехай люди ухвалюють рішення самостійно… Путін назвав мене військовим злочинцем за допомогу Україні, тому він не зовсім мій найкращий друг”,  – написав Маск.

“Займатися цензурою тільки тому, що так чинять інші, – це слабкий хід”, – пояснив він свою позицію.

Нагадаємо, що в квітні минулого року, невдовзі після початку повномасштабної війни в Україні корпорація Twitter заявила, що “не рекламуватиме або рекомендуватиме урядові облікові записи, що належать державам, які обмежують доступ до вільної інформації та беруть участь у збройних міждержавних конфліктах”, зазначивши, що під обмеження в зокрема підпадуть акаунти, які стосуються рашистської влади.

Купуючи Twitter у жовтні минулого року, Маск заявляв, що хоче забезпечити більшу свободу слова у соціальній мережі. Крім іншого, було розблоковано обліковий запис колишнього президента США Дональда Трампа (хоча той ним так і не користується). Низка коментаторів і політиків критикувала Маска, зазначаючи, що зміни у політиці модерації грають на руку дезінформаторам та кампаніям ненависті.

Маск також виступав із публічними заявами, які були сприйняті керівництвом України та низкою коментаторів як проросійські.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *