Арена

Теплоелектростанція ДТЕК припинила виробництво електроенергії через рашистський обстріл

Удень 19 травня виробництво електроенергії припинила одна з теплоелектростанцій компанії ДТЕК — через обстріли з боку окупантів.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

Там зазначили, що обстрілами були пошкоджені магістральні лінії, які забезпечували видачу потужності ТЕС. Через це станція припинила виробництво електроенергії.

У ДТЕК не уточнили, про яку ТЕС ідеться. В «Укренерго» писали, що це сталося на сході країни.

«Енергетики активно працюють над відновленням видачі потужності в енергосистему. Свої дії вони синхронізують з “Укренерго”», — кажуть у ДТЕК.

У компанії нагадали, що у травні росіяни тричі атакували генерувальні підприємства «ДТЕК Енерго», а з вересня 2022 року — 33 рази.

«Укренерго» 19 травня повідомляло, що внаслідок рашистських обстрілів пошкоджень також зазнають розподільчі мережі у прифронтових та прикордонних областях. Їх відновлюють. Водночас триває ремонт на низці атомних і теплових електростанцій.

«Через сукупність цих факторів зменшився обсяг виробництва електроенергії. Наразі її достатньо для покриття потреб споживачів, але для збереження балансу у вечірні години необхідне ощадливе споживання електроенергії», — зазначили в «Укренерго».

Там закликали перенести використання електроенергії з вечірніх годин (з 19:00 до 22:00) на ранок, день або ніч.

Експорт електроенергії в Молдову та Польщу триває у нічні та денні години за умови зниженого споживання. Імпорт в Україну 19 травня відсутній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *