Арена

“Слуга” Саладуха здійснила стрибок у недостовірне декларування

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило про підозру чинній народній депутатці у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 КК України (недостовірне декларування), повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, народна обраниця не задекларувала розташований на належній їй земельній ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом.

Цю землю вона набула у власність у 2020 році, але про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу згадки не було.

“За результатами перевірки е-декларації НАЗК звернуло увагу на цей факт, і нардепці була надана можливість усунути неточності. Проте навіть після цього народна обраниця вирішила не показувати об’єкт нерухомості – подала виправлену декларацію без відповідних даних”, – зазначається у повідомленні.

На підставі висновку НАЗК восени 2021 року НАБУ і САП почали розслідування. Детективи здобули достатньо доказів того, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній вже був зведений.

НАБУ не уточнює прізвища депутатки, однак ідеться про народну депутатку від фракції “Слуги народу” Ольгу Саладуху, повідомляє “Слово і діло”.

Раніше НАЗК знайшло в декларації Саладухи за 2020 рік ознаки недостовірного декларування. Вона у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Вона вказала, що цю землю було придбано 16 листопада 2020 року і нібито на день придбання та станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об’єктів. Це, зокрема, підтверджується договором купівлі-продажу, в якому вказується, що земля вільна від забудов, та інформацією від продавця ТОВ “Нігма”.

Водночас НАЗК отримало відповідь від ТОВ “Лун”. У ньому вказувалося, що фірма ще 15 червня 2019 року здійснила аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксовано й вказаний будинок. Тобто вже в червні 2019 року нерухомість була, попри заперечення нардепки Саладухи.

Як повідомлялося, НАЗК також виявило ознаки незаконного збагачення у народної депутатки від “Слуги народу” Маргарити Шол, щодо якої ВАКС закрив кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування. Скажімо, депутатка задекларувала 561,35 тис. грн грошових коштів за 2020 рік, а її дохід за два наступних роки роботи в парламенті склав 825 тис. грн. Водночас вона за цей період через третіх осіб вона набула активів на 10,47 мільйона гривень, зокрема квартиру та низку елітних авто.

Родом з Донецька Ольга Саладуха належить до того парламентського болота зі “слуг”, які є недосвідченими новачками в політиці й слухняно голосують так, як їм наказує керівництво з Офісу президента. Вона є відомою українською легкоатлеткою, що спеціалізується в потрійному стрибку та стрибках у довжину, чемпіонкою світу, бронзовою призеркою Олімпійських ігор, триразовою чемпіонкою Європи, заслуженою майстринею спорту України.

Світлина: НОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *