АренаПрес-релізи

Встановлено національний рекорд з наймасовішого онлайн-навчання зупинки кровотечі

В номінації «Наймасовіший онлайн-тренінг із зупинки кровотечі» встановлено національний рекорд. Одночасно 680 людей – представники близько 100 українських і міжнародних компаній – навчились зупиняти кровотечу у межах онлайн-тренінгу, проведеного FAST Перша допомога і спецпідготовка. Рекорд зафіксував та оголосив офіційний представник Національного реєстру рекордів Віталій Зорін.

Таким робом в Україні вперше масштабно відзначили День зупинки кровотеч.

Наймасовіший онлайн-тренінг організувала компанія FAST. Партнерами виступили PULSE – Pre-hospital focused Ukrainian Life Saving Effort, благодійний фонд «Разом для України», який передав для тренінгу 1000 турнікетів, а також robota.ua, American Chamber of Commerce та UNIT.City, де облаштували штаб, звідки працював інструктор.

До навчання долучились  такі компанії, як ДТЕК, Uklon, Нова пошта, НАЗК, Фокстрот, Укргазбанк, ДП Медичні закупівлі та інші.

Протягом години учасники тренінгу разом з інструктором розбирали базові правила й принципи надання допомоги постраждалому, вчились розрізняти кровотечі, які можуть вбити людину ще до приїзду швидкої, та, власне, на практиці опанували навички зупинки кровотечі методом прямого тиску та накладання турнікету.

Напередодні усі учасники отримали посилки із необхідним обладнанням – зокрема, турнікетами. Надалі їх передадуть благодійному фонду PULSE, який безкоштовно навчає військових такмеду. 1000 турнікетів дозволять забезпечити практику для більш як 6000 військових.

«Ідея відзначати День зупинки кровотеч народилася в США для розповсюдження навичок першої допомоги. Але немає країни, де здатність врятувати травмованого була б важливішою, ніж в Україні зараз. Зараз, коли до виробничого та побутового травматизму та ДТП додалися ризики обстрілів та мінування, – наголосив співзасновник FAST Перша допомога і спецпідготовка Федір Сердюк. – День зупинки кровотеч – це не тільки плюс одна тисяча людей, які зможуть затягнути джгут на кінцівці пораненого, національний рекорд і таке інше. Це крок до того суспільства, в якому люди беруть на себе відповідальність і допомагають один одному».

«Ми із задоволенням долучилися до події та надали 1000 турнікетів для проведення навчань, оскільки від самого повномасштабного вторгнення Росії ми розуміли важливість навичок військових та цивільного населення з надання першої допомоги, адже від цього залежить найцінніше – життя», – поділилась директорка БФ «Разом для України» Евеліна Курілець.

Кампанію Stop The Bleed у 2014 ініціювала Американська колегія хірургів, поставивши завдання навчити понад 200 млн людей у всьому світі зупинці кровотеч. До відзначення 25 травня Stop The Bleed Day – Дня зупинки кровотеч, започаткованого у США, вже долучилися Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та міжнародні партнери, такі як Міжнародна асоціація пожежників та Міжнародна асоціація начальників поліції.

За даними North American Rescue, 35% всіх догоспітальних травматичних смертей спричинено саме кровотечею. Масивна кровотеча може вбити людину за 3-5 хвилин. З огляду на те, що середній час прибуття швидкої в Україні складає до 20 хвилин, саме дії очевидця є єдиним шансом врятувати життя в екстреній ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *