Арена

Поліція заарештувала чоловіка, який жорстоко побив українок у Чехії

Поліція Чехії затримала 48-річного чоловіка, який 13 серпня напав на двох українок через їхню національність у місті Пласи.

Про це повідомляє Радіо Прага.

Зазначається, що підозрюваний напав “без видимої причини, крім їхньої національності”.

Нині правоохоронці розшукують ще двох підозрюваних, які також причетні до цього нападу.

Як повідомила речниця поліції Чехії Павла Бурешова, кримінальне провадження проти чоловіка було відкрите за статтею про нанесення тілесних ушкоджень та хуліганство.

Вона додала, що сьогодні, 24 серпня, було подано ініціативу про взяття обвинуваченого під варту.

Нагадаємо, 13 серпня у місті Пласи невідомий чоловік жорстоко побив двох жінок, дізнавшись, що вони з України. 34-річна постраждала потрапила до лікарні з відкритим переломом щелепи, переломом вилиці та переломом носа.

Українська письменниця Оксана Забужко нещодавно згадала про злочини проти українок у Німеччині: “…Російська Vernichtungskrieg проти нас має глобальний характер, як Гітлерова проти євреїв, – доказом чому хоча б понад 3000 (прописом, ТРИ ТИСЯЧІ!) зареєстрованих нападів на українок за 2022 р. в самому тільки Берліні, що їх німецька поліція відмовляється розслідувати, – поки існує Росія, ми НІДЕ не в безпеці…”

У Берліні з кінця лютого 2022 року до березня 2023-го зареєстрували 3250 злочинів проти українців. Найчастіше українці стають жертвами крадіжок, нападів і шахрайств.

Як пояснили в «Альянсі українських організацій» Німеччини, запит у поліцію щодо нападів на українців в Берліні на їхнє прохання зробила депутатка берлінського парламенту Катрін Вален від партії «Союз 90/Зелені».

Згідно зі звітом, більшість злочинів проти українців скоїли в історичних районах німецької столиці — Мітте (640) та Шарлоттенбурґ-Вільмерсдорф (484).

Найчастіше це були крадіжки (1294), тілесні ушкодження (704), шахрайство (301), погрози (234) та образи (117).

Поліція встановила підозрюваних чи ймовірних зловмисників у близько 1200 зареєстрованих злочинах. Найчастіше це стосувалося тілесних ушкоджень (575), погроз (187) та образ (86).

Однак правоохоронці не надали інформацію, чи були ці напади політично вмотивовані та пов’язані з російсько-українською війною.

В «Альянсі українських організацій» припустили, що йдеться про злочини на ґрунті ненависті. Там пояснюють, що якщо дивитися по статистиці нападів з тілесними ушкодженнями, то їх в 2,5 рази більше щодо українців, ніж проти інших груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *