Арена

Усик удруге відстояв свій титул і заробив понад 6 мільйонів доларів

Олександр Усик вдруге відстояв звання об’єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі. Український боксер переміг нокаутом британця Даніеля Дюбуа. Про це пише «Суспільне Спорт»

.

Так, на останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від Усика британець став на коліно та зміг підвестися, після чого суперників розвів ґонґ.«Крапку в поєдинку поставив нокдаун Дюбуа в дев’ятому раунді. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця!» — пише видання.Бій відбувся у польському Вроцлаві. На кону стояли всі п’ять поясів Усика, зокрема три основні титули (WBA, WBO, IBF) у надважкій вазі.

Нагадаємо, що торік у серпні Усик зійшовся з Ентоні Джошуа в матчі-реванші за п’ять поясів. На кону стояли титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які українець відібрав у британця минулого року. Також спортсмени билися за титул чемпіона за версією журналу The Ring.

Чемпіонський бій тривав усі 12 раундів. У результаті Усик переміг роздільним рішенням суддів. Він присвятив цей поєдинок Україні та її Збройним силам.

Після початку повномасштабного вторгнення Усик вступив до лав тероборони. Потім уряд України почав надавати дозвіл спортсменам виїжджати з країни для участи в міжнародних змаганнях.

У 2020 році українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися у пропаґандистському фільмі «Здрастуй, брате! Христос воскрес», у якому розповідали про свою віру і дружбу з московитами. Згодом Усик відреагував на критику своїх неадекватних висловлювань.

«Моя країна — Україна — і я тут живу, я тут народився, тут виріс. Якби я хотів кудись поїхати, я б це вже давно зробив», — сказав він.

Нагадаємо, що промоутерські торги на бій Усика та Дюбуа виграла компанія братів Кличків К2 Promotions Ukraine. Вона заплатила за право організувати поєдинок 8 мільйонів доларів.

Таким чином, Олександр Усик отримав 75% від загального призового фонду — 6 мільйонів доларів, а Даніелю Дюбуа дісталося 25% – 2 мільйони. Плюс ще боксери заробили від доходів за рекламу, продаж квитків, трансляції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *