Арена

Ізраїль уклав угоду з Москвою попри квітнучий там авторитаризм і антисемітизм

Джерела в керівництві Ізраїлю назвали підписання угоди про співпрацю з Московією в галузі кіно великою помилкою, допущеною керівництвом МЗС країни.

Про це повідомляє агентство Ynet.

Урядові джерела видання зазначили, що робота над угодою тривала 15 років, і кілька місяців тому було досягнуто домовлености про її підписання. МЗС Ізраїлю вважало, що це цілком звичайний захід, і не взяло до уваги обставини, а також не очікувало, що рашистська сторона влаштує з цього великий галас. До того ж за день до підписання ватажок рашистів Владімір Путін вибухнув черговою антисемітською тирадою.

Джерела в ізраїльському уряді кажуть, що в результаті Ізраїль заплатить величезну ціну за цей договір і нічого не отримає натомість.

6 вересня уряд Ізраїлю підписав угоду з РФ про співпрацю в галузі кіновиробництва. У Московії його назвали “важливим внеском у розвиток двостороннього культурного співробітництва”.

Напередодні, 5 вересня, президент московитів Владімір Путін зробив гучну антисемітську заяву. Він заявив, нібито етнічного єврея Зеленського обрали президентом України “західні куратори” і назвав “огидним” те, що він “прикриває героїзацію нацизму”. Ватажок рашистів також заявив, що Зеленський таким чином “прикриває” тих, хто нібито “очолив Голокост в Україні”.

На угоду відреаґувало посольство України у Ізраїлі, зазначивши, що в той час, коли Московія веде несправедливу війну і щодня атакує цивільні об’єкти в Україні, Тель-Авів підписує з нею сумнівну угоду.

Водночас в Ізраїлі розпочали збір підписів під петицією за скасування договору з т. зв. Росією. Чимало діячів культури Ізраїлю виступили з категоричним засудженням нової угоди про спільне кіновиробництво. “Ми не співпрацюватимемо з авторитарною країною. Більше, як рік Росія атакує і жахливим чином руйнує Україну, знищує її громадян, викрадає дітей та завдає удару за ударом”, – йдеться у листі, який підписали відомі режисери та сценаристи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *