Арена

З початком великої війни народилась ілюзія в багатьох українців, що поляки наші браття

Чесно, з часу повномасштабного вторгнення Росії чекав, коли вже польські шовіністи проявлять свою сутність. Я попереджав своїх рідних і друзів, що поляки – це лише більш цивілізовані росіяни.

Я людина, яка народилася на Волині, неодноразово бувала у Польщі і завжди відчувала зневажливе і зверхнє ставлення поляків до нашого народу. Це було пов’язане не лише з тим, що з нашого регіону чимало було трудових мігрантів але і з банальним ставленням до перетину українсько-польського кордону.

Зізнаюся, я часто конфліктував з польськими прикордонниками, коли бачив, як вони себе поводять з українськими заробітчанами, які, на жаль, не завжди знали, як правильно відповідати на закиди польських прикордонників.

З початком великої війни народилась ілюзія в багатьох українців, що поляки наші браття й вони дійсно нам допомагають, але насправді поляки просто настільки злякалися Росії, що готові були робити все для того, щоб війна не перейшла на їхню територію.

Прикро і найбільше болить, коли президент Польщі говорить про потопельника і зерновий тероризм України, коли у нас щоденно гинуть герої та прості цивільні жителі. Та, і неодноразово гинули фермери, які вирощують зерно. Це дуже цинічно, я розумію, що в Польщі вибори, але зневажати нас не має права ніхто!

Ми найсильніша нація в Європі. Жодна б країна Європи не витримала навали російської орди. І давайте подивимося на Польщу і на її економічне чудо. В чому воно так проявляється? Сотні мільярдів від ЄС на інфраструктуру та мільярдні дотації для польських фермерів, ось і все. Справді, є ще чимало факторів, але це нюанси для економістів.

Чимало українців переоцінюють якість польських товарів, насправді їхня якість набагато гірша за українські продукти. Просто часто вони в нашій країні значно дешевші, ніж українські, на жаль. (Ми насправді більше імпортуємо з Польщі, ніж експортуємо). Тому потрібно однозначно за такі висловлювання і політику стосовно воюючої української держави накладати ембарго.

Обходимося якось без російських ті білоруських товарів, обійдемося без польських. Прикро, що в нас такі маргінальні і бездушні сусіди. Нічого, час та історія все розкладе на свої місця. Наша мета далі боротися та підтримувати ЗСУ.

Все буде Україна!

Ігор Дмитрук, релігієзнавець

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *