Арена

Рука допомоги з Норвеґії: вчетверте Ріта Байлунд-Андерсен приїжджає на Волинь

Норвезькі волонтери вчетверте подолали понад дві тисячі кілометрів, щоб привезти гуманітарну допомогу на Волинь у прикордонне селище Шацьк. Цього разу норвежці привезли польову кухню, яку забрали волонтери з Харкова для бійців ЗСУ на фронт. Також у співпраці з миколаївськими волонтерами чимало потрібних речей було передано в місцеві лікарні на південь України.

Про це повідомила представниця Шацької молодіжної ради Вікторія Юрчук, котрій вдалося поспілкуватися з Рітою Байлунд-Андерсен (Rita Bylund Andersen), керівницею благодійного фонду “Рука допомоги”.

Ріта Байлунд-Андерсен розповіла в інтерв’ю про взаємини норвежців та українських біженців, про умовини їхнього перебування в країні й особливості адаптації, про працю своєї організації, спрямованої на допомогу українцям і українським силам оборони.

Співпраця з волонтерами з Норвеґії стала реґулярною завдяки сприянню місцевої влади й чіткій і прозорій роботі Територіального центру надання соціальних послуг Шацької селищної ради.

Онлайн-газета “ПолітАрена”

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *