Арена

Кияни протестують проти намірів знищити стадіон у центрі столиці

На офіційному сайті Київської міської ради зареєстрована петиція з вимогою збереження стадіону “Арсенал” на вулиці Грушевського, 36 та закінчення його реконструкції.

Як мовиться в петиції, місцева громада боролася зі спробами забудовника знищити стадіон з 2006 року, коли було змінено цільове призначення землі під ним зі “спорту та рекреації” на “багатоповерхову забудову”. Громада перемогла і стадіон поки що не перетворився на бетонне ґетто.

Але, як стало відомо авторам та підписантам петиції, стадіон знову опинився під загрозою забудови. Адже земельна ділянка під стадіоном перебуває у власності “Укргазбанку”, який має намір найближчого часу виставити її на продаж. А отже, стадіон може потрапити до рук забудовників.

Автори петиції вимагають, аби КМДА здійснила викуп земельної ділянки №8000000000:82:033:0013 та нерухомого майна стадіону “Арсенал”, розташованих за адресою: місто Київ, Печерський район, вулиця Михайла Грушевського, 36, а компенсаційні кошти, призначені для “Укргазбанку”, спрямувала на потреби Збройних Сил України.

Міська влада, на думку авторів петиції, має захистити стадіон, бо ж спортивна інфраструктура – це життєво важлива складова розвитку здорової та потужної нації.

Сьогодні на відродженому стадіоні “Арсенал” на Грушевського, 36, який десятки років перебував у занедбаному стані і ледь не перетворився на будівельний майданчик, знову грають діти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *