Арена

Аґент ФСБ встановлював приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя

Служба безпеки затримала аґента ФСБ, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами Збройних сил.

Він збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки й військових Сил оборони, які вирушали на передову, повідомляє СБУ 30 жовтня.

Одним із перших завдань зрадника був збір відомостей про місцеве обласне управління СБУ. Таким чином він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби, які почали документувати протиправну діяльність московитського аґента.

Для відстеження колон ЗСУ зрадник установив уздовж основних автошляхів реґіону власні приховані вебкамери.

Втім, правоохоронці своєчасно виявили та деактивували приховані відеопристрої і запобігли передаванню розвідданих окупантам.

У зоні особливої уваги рашистів були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Аґент установив вебкамери у локаціях, на які йому вказав “куратор” з ФСБ.

Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ.

За виконання ворожого завдання московитська спецслужба переправила на банківську картку свого аґента грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень. СБУ поетапно задокументувала злочинні дії зловмисника й затримала аґента під час технічної перевірки однієї з ворожих вебкамер.

За даними слідства, поплічником аґресора виявився місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України.

Після отримання “пропозиції” адміністратор рашистського інтернет-ресурсу вивів чоловіка на зв’язок через месенджер із представником ФСБ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Світлина: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *