Арена

Серед дев’яти розстріляних окупантами людей у Волновасі були двоє дітей

У тимчасово окупованому місті Волноваха Донецької области московитський окупант розстріляв родину із дев’яти членів, серед них двоє дітей.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Російський військовий розстріляв просто в будинку дев’ять людей. Як також дівчинку – ученицю 4 класу”, – написав він у телеграм.

Андрющенко опублікував фото батьків дівчинки, яких теж було розстріляно.

У Волновасі окупант розстріляв сім'ю з 9 людей

Фото: Петро Андрющенко / телеграм

За слова радника мера Маріуполя, членів родини розстріляли через те, що вони нібито відмовилися віддати свій будинок кадирівцям. Він додав, що інформацію підтвердили партнери з інформаційного спротиву у Волновасі, яку рашисти окупували та зруйнували 11 березня 2022 року.

“Це найбільший і найгучніший злочин окупантів після окупації, який уже намагаються приховати”, – наголосив Андрющенко.

Згодом кацапське видання ASTRA також повідомило про вбивство членів родини. Як стверджують місцеві жителі, сусіди й родичі вбитих, розстріл скоїв рашистський військовослужбовець.

Так званий слідчий комітет РФ по “ДНР” заявив, що встановлюються обставини вбивства дев’яти мешканців міста Волновахи, як також двох дітей. За їхніми даними, тіла людей знайшли у приміщенні приватного будинку з вогнепальними пораненнями.

Як розповіли ASTRA сусіди та далека родичка вбитих, все сталося у п’ятницю, 27 жовтня, у будинку на вулиці Донецькій. У будинку жили чоловік і дружина – Наталія та Андрій, а також їхні діти – учениця молодших класів Настя та 4-річний Микита.

У Волновасі окупант розстріляв родину з 9 людей

Що саме сталося до вбивства, поки невідомо. Злочинець розстріляв усю сім’ю з дітьми та ще 5 осіб, які також перебували в будинку.

“Як нам сказала поліція, вбили військові на мотоциклах, і всі лежали в ліжках, тобто це зробили, коли вони спали”, – сказала виданню далека родичка вбитих із посиланням на очевидців.

Знайомий сім’ї наголосив, що вбивство скоїв рашистський військовослужбовець.

У Волновасі окупант розстріляв родину з 9 людей

“З чоловіком Наталки він щось не поділив. Відразу приїхала верхівка, і вони почали намагатися приховати все, сусідам сказали – мовчати. У їхньої свекрухи був у п’ятницю день народження, а вночі всіх убили. Вчора їх почали шукати родичі, викликали поліцію, відчинили хату, а всі вони вбиті”, – додають очевидці та близькі родини.

Ще один сусід додав, що будинок окупанти залили водою, аби приховати докази вбивства.

Донецький журналіст Денис Казанський також підтвердив інформацію та опублікував подробиці, які розповіли місцеві жителі у тамтешніх телеграм-каналах, з яких стало відоме прізвище родини – Горкун.

“Розстріляли 9 людей. Серед них Горкун Наташа та її двоє маленьких дітей. Її чоловік скандалив із чеченцем. І коли у них було застілля, він розстріляв усіх, хто був у будинку, в тому числі і дітей до 10 років”, – йдеться у коментарі місцевого жителя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *