Арена

Львівські художники допомагають жителям Волині створювати актуальний мистецький простір

Мистецький простір можливо організувати навіть у невеликих селах, де мешканці матимуть змогу споглядати твори як мистців, так і їхніх учнів.

Це довело подружжя художників – Остап і Роксолана Патики, які, починаючи з 2018 року, щоліта в Мельниках організовували пленери імени Володимира Патика. Роботи мистців із цих пленерів згодом входили до експозицій провідних ґалерей України. Художники погодилися працювати разом із місцевою владою над розвитком і популяризацією культури та мистецтва у Шацькій громаді.

За їхнього сприяння та за участи Руслани Сидорук, старости Мельниківського округу, влітку в Мельниках було облаштовано картинну ґалерею у місцевому клубі. Сьогодні там вже представлена третя виставка – роботи учнів дитячої школи емоційного живопису зі Львова.

Остап і Роксолана Патики днями зустрілися з Сергієм Карпуком, Шацьким селищним головою, який зацікавлений у спільних з митцями і благодійною організацією «Фонд ім. Володимира Патика» культурних проєктах: як українських, так і міжнародних. Відомі художники заявили про свою готовість допомагати у розвитку культурної сфери громади, а селищний голова, у свою чергу, висловив ідею про можливість промоції роботи з партнерами з проєкту USAID («ГОВЕРЛА») та програми EGAP через мистецтво.

Крім того, спільно запланували організацію виставок, просвітницьких заходів і майстер-класів на базі Молодіжного центру, Центру активности громадян у Шацьку та інтеграційного простору для ВПО за сприяння управління гуманітарного розвитку Шацької селищної ради.

На світлині (зліва направо): Оксана Юхимук, Остап Патик, Сергій Карпук, Роксолана Патик, Катерина Коверзнєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *