Візії

Хрест на спортивній кар’єрі

Владу Нікольченко вигнали зі збірної України з художньої гімнастики. Очевидно, це означає хрест на її спортивній кар’єрі.

Певна річ, у харків’янки дещо поплавилися мізки після часу, проведеного в спекотному Дубаї, тому вона публічно зізналася в ненависті до Польщі та людей, які там живуть. До того ж, до такої стратегічно важливої для нас країни.

Уявімо, що вона сказала б щось на кшталт: “Зіпсували настрій зранку. Ненавиджу цю ситуацію на українському кордоні всією душею, а найбільше – людей, подібних до Рафала Меклера”.

Оце було б цікаво.

Подивилися б ми на цього в. о. міністра молоді та спорту і на те, як він виганяв би нашу Владу Нікольченко, що її обурили смерті двох українців на кордоні.

Але ж ні. Влада Нікольченко сказала те, що сказала, бо їй нагло вимкнуло розум. Затим щось увімкнулося й вона попросила вибачення й пояснила свій стан.

Українська федерація гімнастики з радістю її вигнала зі збірної.

Нагадаємо, що клан Дерюгіних до цих пір кермує цією установою. Та й усією художньою гімнастикою.

Чомусь у цій історії вигулькнув колишній голова федерації гімнастики Польщі Пйотр Дец. Віцепрезидентка УФГ Іріша Блохіна мала дуже довгу розмову з ним і приносила Пйотру свої вибачення. А чому ж Блохіна не спілкувалася з чинними представниками федерації гімнастики Польщі? Загадка.

Як на мене, якщо присуд Нікольченко винесли зашкварні персонажі Ірина Дерюгіна та Іріша Блохіна, то їм принаймні слід було бути м’якшими з урахуванням їхнього власного бекґраунду. Це люди, які все своє життя прожили в російсько-совково-культурному Києві (а дехто – в своєму модно-тусовочному ґетто), і здається, продовжують там жити, цуралися всього українського й культивували “какую разніцу”. Яка різниця, якою мовою дає інтерв’ю гімнастка, головне ж, що вона представляє Україну… Нема різниці, з якою владою дружити: помаранчевою чи голубою…

Ну, і оцей бруд за лаштунками: нечесне суддівство на змаганнях, дискваліфікації, підкуп суддів…

2021-го року Нікольченко зробила перерву в спортивній кар’єрі не в останню чергу через конфлікт з Іриною Дерюгіною.

У 2023-му гімнастка розповідала про те, з якими проблемами зіткнулася після повернення.

Пригадую, як журналісти знімали тренування, яке вела Ірина Дерюгіна. Та верещала на якусь свою вихованку: “Калєні втяні, зад втяні, жєлудак втяні, чукча!”

Отож, бідолашній Нікольченко тепер залишається втягнути коліна, дупу й шлунок. Але ж, якщо бути об’єктивними, то в нас сотні й тисячі осіб публічно принижують Україну і не несуть жодної відповідальности.

А Нікольченко Україну любить. Мені так здається.

Костянтин Коверзнєв, письменник

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net.

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *