Арена

Дружину керівника ГУР МО Кирила Буданова отруїли важкими металами

Дружину керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова Маріанну отруїли важкими металами. Жінка перебуває у лікарні.

Про це пише низка видань із посиланням на джерела у розвідці.

Після тривалого погіршення стану здоровʼя її ушпиталили.

“Зараз завершується курс лікування, далі — контроль лікарів”, — зазначив співрозмовник у ГУР і додав, що жінці діагностували ураження важкими металами.

“Ці речовини жодним чином не використовуються в побуті і воєнній справі. Їхня наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини”, — зазначили у розвідці.

Джерела підтвердили, що на Кирила Буданова також вчиняли замахи до та після повномасштабного вторгнення.

Нині ведеться розслідування з приводу імовірної спроби вбивства дружини начальника ГУР МО України.

Раніше масмедіа повідомляли про те, що Маріанна Буданова – парафіянка скандально відомого Покровського чоловічого монастиря “Голосіївська пустинь” московитської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП). А сам Буданов у 2021 році підтвердив, що проживав у приватному будинку під Києвом разом із ексзаступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі, який, імовірно, є громадянином Московії, працював помічником депутата рашистської Держдуми Ніколая Валуєва, та його дружиною, помічницею президента України Марією Левченко.

На небезпеку того, що помічниця президента Левченко та головний розвідник Буданов мають зв’язок із Гогілашвілі, вказував політик, колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко. У фейсбуці він звертав увагу на марність посиленої охорони голови ГУР.

“Навіщо всі ці охоронці, собаки та номери прикриття, якщо журналісти неділями це все фіксують? Чисті понти за наші гроші”, – зауважив Луценко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв’ю таблоїду The Sun заявив, що спецслужби РФ неодноразово намагалися вбити його та порівняв замахи на нього, яких, за його словами, він пережив щонайменше п’ять, з захворюванням на Covid-19. Ба більше, Зеленський сказав, що вже “втратив лік” замахам на його життя.

Маріанна Буданова – друга дружина Кирила Буданова, народилася 3 серпня 1993 року у селі Ставище Київської области. За освітою – психолог. З 2015 до 2017 року займалася волонтерською діяльністю в Головному військовому шпиталі, що на Госпітальній у Києві.

Про Маріанну відомо, що 2020 року вона балотувалася в депутати від партії Віталія Кличка “Удар”. У 2021 році була радницею Кличка щодо протидії корупції у сфері молодіжної політики та спорту на громадських засадах.

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *