Арена

Австрія відмовляється підтримати санкції проти рашистів

Посли держав-членів Європейського союзу 12 грудня не змогли узгодити новий пакет санкцій проти Московії через те, що австрійський банк співпрацює з окупантами, а уряд Австрії підтримує спонсорів війни.

Про це повідомив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у Twitter.

“Тепер Австрія скаржиться на те, що Україна внесла банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни”, — зазначив журналіст.

Раніше аґентство Reuters інформувало, що держави-члени ЄС, обговорюючи 12 пакет санкцій проти РФ, не дійшли згоди щодо заборони на продаж танкерів московитським підприємствам і організаціям, які можуть використовувати їх для обходу обмеження цін на нафту.

4 листопада президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна очікує на запровадження нового санкційного пакета Євросоюзу проти Московії, що завадить Кремлю обходити наявні обмеження, зокрема через європейські компанії та територію держав-сусідів РФ.

У лютому 2023 року країни ЄС ухвалили 10 пакет санкцій проти Московії. Обмеження запровадили проти 121 московитської фізичної та юридичної особи, зокрема трьох банків, Міноборони та Служби зовнішньої розвідки РФ.

21 червня Єврокомісія погодила 11 пакет санкцій проти Московії, який включає заходи, спрямовані на протидію обходу обмежень.

У березні поточного року вказувалося, що НАЗК внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни через продовження роботи банку в Московії та офіційне визнання так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Окрім цього, банк Raiffeisen тривалий час обслуговував фіктивну компанію на Кіпрі, яка контролювалася рашистськими олігархами Аркадієм і Борісом Ротенберґами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *