Арена

Старший лейтенант Валерій Гончаров перед самогубством залишив передсмертну записку

У ніч проти 7 грудня на території своєї військової частини застрелився старший лейтенант 831 бриґади тактичної авіації Валерій Гончаров. Йому було 23 роки. Урочистого прощання з військовослужбовцем у частині не робили. Самогубець.

Утім, товариші по службі стали навколішки перед тілом Валерія біля міського морґу, звідки батько та брат забирали його, щоб везти додому в Кривий Ріг, повідомляє hromadske. Вони говорили слова, від яких батька ще дужче душили сльози: «Валерій був дуже добрий, дуже правильний, дуже інтеліґентний…»

За фактом загибелі Валерія Гончарова поліція відкрила кримінальне провадження — стаття 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Однак батьки військовослужбовця хочуть подати позов проти командування бриґади, яке вони звинувачують у доведенні їхнього сина до самогубства. Підставою для такого рішення сім’ї Гончарових стала передсмертна записка старшого лейтенанта, у якій він говорить про погрози, тиск і приниження з боку свого начальника.

За словами командира бриґади, полковника Олександра Мостового, обставини, що призвели до загибелі старшого лейтенанта, розслідуватиме спеціальна комісія Повітряного командування «Центр». Свої висновки після закінчення розслідування надасть і поліція.

Як розповідають товариші Валерія по службі, напередодні самогубства він поводився, як і зазвичай, розв’язував якісь поточні завдання. А потім вийшов на вулицю, ліг на землю у дворі військової частини та вистрілив собі в голову. Коли приїхала поліція, тіло ще не встигло закоцюбнути.

Паперовий варіант передсмертної записки Гончарова знайшли в його робочому кабінеті, коли збирали особисті речі військового. Набирав він її, скоріше за все, на своєму комп’ютері. Поліція вилучила всі документи й усі комп’ютери старшого лейтенанта, щоб проаналізувати інформацію з них.

«Я боюся, поліція може знищити інформацію, яка б допомогла розібратися в справі», — переживає товариш Валерія по службі.

«Людина, проти якої Валера висуває стільки звинувачень, продовжує ходити на службу, і, наскільки мені відомо, на нараді керівного складу бригади було озвучено, що частина не дасть його образити. Можливо, Валера пішов на самогубство, щоб усе, про що він писав, набуло розголосу, щоб привернути увагу до усього того. Вибачте, я плачу, але знаєте, іноді так накриває», — стверджує инший співрозмовник видання.

Друзі Валери не впевнені, що робота комісії дозволить виявити правду. «Скоріше за все, істина буде закопана», — сходяться вони в оцінці ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *