Арена

Працівник одного з провідних операторів мобільного зв’язку в Україні виявився ворожим аґентом

Суд призначив покарання у вигляді 15 років за ґратами технічному спеціалістові одного з провідних операторів мобільного зв’язку в Україні, викритому навесні 2022-го у співпраці з Головним управлінням Генштабу ЗС Росії. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Слідчими органами встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення московитів ворожий аґент розвідував місця базування штабів і комплексів протиповітряної оборони Збройних сил України на території міста Дніпро.

Засуджений також намагався відстежувати можливі залізничні маршрути переправлення української бойової техніки на східний фронт. Окрім того, він збирав інформацію про наслідки повітряних атак ворога на міську інфраструктуру для повторного кориґування ударів.

Зібрані відомості аґент передавав загарбникам через спеціалізований чат-бот рашистської воєнної розвідки у форматі медіафайлів із позначками українських об’єктів на електронній мапі.

У квітні минулого року СБУ затримала зловмисника у його власному помешканні у Дніпрі, коли той готувався до нового «сеансу» зв’язку зі своїми московитськими кураторами.

Як з’ясувалося, чоловіка наприкінці лютого 2022 року дистанційно завербував кадровий співробітник ГРУ. Рашисти залучили його до негласної співпраці через власний чат-бот, де збирали розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони України.

Під час обшуків правоохоронці виявили у затриманого мобільний телефон, який той застосовував для розвідувально-підривної діяльности проти України.

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого аґента винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *