Арена

У діях посадових осіб столичної поліції виявили ознаки злочину — НАЗК

2 січня Господарський суд м. Києва відкрив провадження у справі за позовом НАЗК про визнання недійсними договорів між господарським товариством і Головним управлінням Національної поліції у м. Києві.

Перше судове засідання призначене на 30 січня.

Зауважується, що НАЗК виявило в діях посадових осіб столичної поліції ознаки злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах.

ГУ НП у м. Києві облаштувало спеціальний майданчик для тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на земельній ділянці, яку орендувало у господарського товариства. З’ясувалось, що це товариство не є власником землі, а також орендує цю ділянку — у Київської міської ради. Проте замість укладення договорів суборенди землі, між товариством та ГУ НП у м. Києві підписувались договори про закупівлю послуг з оренди нерухомого майна за державні кошти. Результатом таких дій стало створення умов для значного завищення вартості використання земельної ділянки.

Зазначається, за законом орендна плата за договором суборенди не може бути більшою за визначену в основному договорі оренди.

Внаслідок таких дій посадовці ГУ НП у м. Києві за користування частиною земельної ділянки площею 3,72 га перерахували господарському товариству бюджетні кошти у розмірі, який значно перевищує орендну плату, встановлену КМР для товариства за користування ділянкою загальною площею понад 6 га.

НАЗК затвердило обґрунтований висновок про виявлення ознак корупційного правопорушення, за результатами розгляду якого Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *