Арена

Вийшла книжка про мрії 25 дітей, яких убили рашистські ракети

У книзі «Про що мріють ангели», авторкою якої є журналістка Марина Шварцман, ідеться про 25 дітей, які загинули через ворожі московитські ракети. Але це не документальні історії їхнього життя чи смерти – у виданні зібрано дитячі мрії.

На презентації, що відбулася на сцені-майстерні Чернівецького обласного театру імени Ольги Кобилянської, діти в ролях янголят спробували передати той щемливий сенс, який авторка заклала в книжку. Їхня участь зовсім не випадкова, адже ця книжка присвячена саме пам’яті маленьких українців, чиє земне життя безжально обірвала Московія. Одначе, попри трагічну основу книга має оптимістичний контекст, повідомляє c4.com.ua. Мрії українців неодмінно здійсняться, адже там, на небі, над цим працюють безліч світлих невинних душ.

«Ніхто ніколи не бачив ангелів. Але ж ми знаємо, що вони серед нас. Ангели приходять із тими, хто допомагає в найскрутніші часи, хто тримає за руку, не даючи впасти в безодню, вони з дітьми, які усміхаються, аби ти жив, або з людьми, яким не байдуже. Я вірю в ангелів. Тих, котрі дістали крильця зовсім маленькими, за якими особливо болить. Але, здається, що працюючи над текстом, я хотіла переконати всіх, і саму себе, що це ще не кінець. Що всі вони, ті хто вже не з нами, дуже потрібні на небесах, що їм там добре і вони мають багато роботи, бо ж їхня дорога світла лише почалася і тепер вони світитимуть нам. Бо як інакше прийняти реальність, яка з нами сталася?», – розповіла авторка видання, журналістка Марина Шварцман.

Ілюстрації до книги «Про що мріють ангели» авторства Максима Козменка. Ідея ж книжки належить Олексію Бойку. Також до створення книжки долучилися Надія Карбунар, Олександр Білоус, Юліанна Віщак, Богдан Куделько.

Світлина телеканалу “С4”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *