Арена

Зеленський розповів, що ЗСУ готові “дати по зубах” Путіну

Президент Зеленський заявив, що не боїться вторгнення російських військ на сході України і країна готова до будь-якого розвитку подій.

Про це він розповів в інтерв’ю La Repubblica.

“Жодного страху зараз бути не може, адже будь-яке намагання розширити агресію проти України означатиме удар по безпеці всієї Європи. Це відчує кожна країна континенту”, – сказав президент.

Також глава країни додав, що тільки за останні три місяці ЗСУ втратили близько 30 військових, через дії бойовиків гинуть також мирні жителі Донбасу. До того ж РФ нарощує війська на кордоні, що не вигідно всій Європі.

“Точно не в інтересах Європи, щоб такий військовий потенціал могли використати за прямим призначенням, як цього бажатиме Москва. Розширення війни може принести тільки нові страждання та проблеми всім, і ніхто не отримає від того користі”, – зазначив Зеленський.

За словами Зеленського, якщо Путін віддасть наказ атакувати Україну, ЗСУ готові дати відсіч. Водночас українські дипломати активно працюють над тим, щоб цього не сталося.

“Ми завжди готові повернутися до змістовної дипломатичної розмови, закликаємо Росію до цього ж. Зрозуміло, що українці захищатимуться, як ми й робимо це з 2014 року (…) Але зараз першочерговий захист – це робити все, щоб не допустити розширення агресії. І в цьому Україна потребує максимально дієвої підтримки від усіх”, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *