Арена

Польща пропонує конфіскувати всі рашистські активи

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що злочини проти цивільних в Бучі виключають сподівання на пошук компромісу з Росією будь-якою ціною.

«Насправді захисникам України понад усе потрібні три речі: зброя, зброя та ще раз зброя», – написав Дуда у фейсбуці.

Він додав, що «злочинців треба назвати злочинцями, притягнути до відповідальности та засудити».

Крім того, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький наполягає, що негайно має бути скликаний саміт ЄС щодо злочинів російських військових в Україні і накладення чергових санкцій на Росію.

«Злочини, які Росія вчинила щодо близько 300 жителів Бучі та инших міст за межами Києва, слід назвати актами геноциду і розглядати як такі. Кожен винуватець – прямо чи опосередковано – має бути суворо покараний міжнародним трибуналом. Різанина в Бучі – це більше ніж тривожний дзвінок для Європи та світу. Це жахливий крик до справедливости, свободи та права на життя; для основних і загальнолюдських цінностей. ЄС має конфіскувати всі російські активи в своїх західних банках, а також активи російських олігархів. ЄС повинен негайно розірвати всі торгові відносини з Росією. Європейські гроші мають припинити надходити до Кремля. На злочинний та все більш тоталітарний режим Путіна потрібно накласти одну річ – дієві санкції», – зазначив Моравецький у фейсбуці.

Польський прем’єр також заявив, що Україна має отримати більше зброї, якою зможе захищати жінок і дітей Маріуполя, Бучі та багатьох інших місць.

«Це наш політичний і моральний обов’язок. Годі фальшивих жестів і тактики ухилянь», – сказав він.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, на території окупованого Донбасу рашисти забороняють і вилучають з бібліотек книги українських авторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *