Політвернісаж

Аферист із московської церкви повернув собі громадянство України

Аферист-архимандрит Гедеон, належний до проросійської УПЦ МП, відомий тим, що очолював скандально відомий МАФ, який незаконно розташований біля фундаментів Десятинної церкви на території національного заповідника Київський дитинець, повернув собі українське громадянство за допомогою одіозного Окружного адміністративного суду Києва.

Сам Гедеон, незважаючи на чернечі обітниці, є власником двох столичних квартир та декількох автомобілів. На нього зареєстровано низку фірм, які були задіяні в різного роду бізнес-схемах.

Отже, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення міграційної служби відносно Юрія Харона (Гедеон) і зобов’язав повернути йому громадянство. Про це йдеться у постанові суду.

“Зобов’язати Управління Державної міграційної служби України у Волинській області внести до відповідних реєстрів інформацію про скасування рішення Управління Державної міграційної служби України у Волинській області від 21 червня 2018 року, яким було скасовано попереднє рішення про набуття громадянства за територіальним походженням відповідно до частини 1 статті 8 “Закону України про громадянство України” Хароном Юрієм Самуіловичем”, – сказано у документі.

Також суд зобов’язав відшкодувати Харону грошові витрати на судовий збір.

Гедеон став відомим у сані архімандрита, коли за підтримки людей із оточення Віктора Януковича розпочав незаконне будівництво храму в історичному центрі Києва майже на руїнах старовинної Десятинної церкви. Торік Гедеон, після висвяти митрополитом Онуфрієм на вікарія Київської митрополії, подав позов проти надання Українській церкві канонічної автокефалії.

13 лютого 2018 в аеропорту “Бориспіль” Гедеона затримали українські прикордонники. Тоді у горе-священика вилучили український закордонний паспорт через наявність кількох громадянств, а також тому, що він займався антиукраїнською пропагандою та є активним адептом “русского мира”. У червні 2018 року єпископа позбавили українського громадянства. У квітні Гедеон вилетів назад у Франкфурт, але невдовзі подав позов про повернення паспорта громадянина України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *