Арена

Московський патріархат організував цькування священника, який залишив неканонічну церкву

Одеська єпархія УПЦ Московського патріархату організувала цькування священника і настоятеля Свято-Покровському храму Сарати Владислава Шимана через його перехід в Православну церкву України.

Єпархія продовжує переслідувати священника Владислава і сьогодні опублікувала черговий відеоролик з абсурдними звинуваченнями і наклепом, повідомляє Думська.

Зокрема, священника публічно вичитують за те, що він став депутатом місцевої ради від партії «Європейська солідарність».

“Булінг” триває ось уже два роки – з січня 2019, коли громада разом з настоятелем перейшла з УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України. Тоді 287 віруючих проголосували за перехід. Четверо парафіян були проти і стільки ж утрималися.

Через два роки конфлікт не вщухає, триває психологічний тиск, а юристи одеської єпархії закидають суди позовами в спробах захопити храм. Колишні напади вдавалося відбити.

«У своїх позовах представники МП вимагали скасувати рішення приходу про перехід в Православну церкву України, але отримали судовий відсіч, – каже священик. – Цькування це буде продовжуватися і далі. Я живу в таких умовах вже два роки».

Відзначимо, що фракція «Європейської солідарности» в Одеській облраді звернулася в управління СБУ в Одеській області з вимогою розібратися в ситуації і вжити заходів.

В ЄС вважають, що ситуація може вийти з-під контролю і привести до релігійних сутичок. Зокрема, МП продовжує організовувати якісь збори парафіян, на яких намагаються незаконно змістити настоятеля храму отця Владислава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *