Політвернісаж

Де гарантії, що гроші МВФ не осядуть у кишені олігарха?..

Останній тиждень Україна перебуває в епіцентрі світових ЗМІ. LeMonde, Financial Times уже прямим текстом пишуть, що Європа втрачає ілюзії про незалежність Зеленського. На їхню думку, він потрапив у залежність до людей Коломойського.

Серед них вони називають Богдана та Гетьманцева. З останнім іноземні ЗМІ пов’язують контраверсійний законопроект 1210, пише політолог Віктор Таран у своєму Facebook. “Документ дивним чином грає у податкові піддавки з Коломойським і водночас дивним чином наносить податковий удар по бізнесконкурентах Коломойського, які добувають і переробляють залізну руду”, – пише Таран.

“До речі, ця податкова атака на конкурентів Коломойського може призвести до зупинки підприємств, у тому числі в рідному місті ЗЕ – Кривому Розі.
До чого в цій історії МВФ та благополуччя Країни? Пояснюю. Наступного року Україна зобов`язана виплатити майже 10 мільярдів доларів по зовнішніх боргах. Без кредитів МВФ виплатити ці кошти без різкого падіння гривні – неможливо.
Але (!!!), напередодні фінальних переговорів, МВФ чудово розуміє ризики присутності людей Коломойського у Владі.

Адже де гарантії, що гроші МВФ підуть в Україну, а не підуть в кишені Коломойського як компенсація за націоналізацію Привату?

Тому іноземні журналісти та МВФ прямо ставлять питання преЗЕденту: “Ви будете боротись проти олігархів чи у вас Один Олігарх обкрадає країну, а ви на це заплющуєте очі?

І якщо МВФ та міжнародні партнери не отримають відповіді тоді Україна не отримає ні кредиту МВФ ні фінансової стабільності у 2020.

А від цього програє кожний українець. Навідміну від олігарха, який після війни, з набитими кишенями, знову поїде відпочивати на озера Швейцарії”, – написав політолог В. Таран.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *