Арена

Культурою в Україні опікуватиметься колишній працівник каналу Коломойського

263 народні депутати підтримали кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури.

Під час свого виступу сам Ткаченко заявив, що головним пріоритетом міністерства буде відновлення і збільшення фінансування культурної галузі. За його словами, для виживання їй необхідно 3–4 млрд гривень.

“В Україні сфера культури – це 1 мільйон осіб. Щороку вони формують майже 4 відсотки ВВП, але їхній внесок набагато більший, тому що без культури немає майбутнього, без культури немає нації, без культура не буде всіх нас”, – сказав Ткаченко.

Про нового очільника Мінкульту відомо наразі те, що раніше він ініціював законопроєкт про розділення посад міського голови та очільника КМДА, претендуючи на цю посаду.

“Я та мій брат подали позов до суду на канал “1+1″, який поливає нас брудом. Як можна говорити про незаангажованість каналу, коли його керівник є не тільки представником політичної сили, а його ще називають ключовим претендентом на голову КМДА”, – зауважив міський голова Києва Віталій Кличко.

Неоднозначно звістку про можливе призначення “слуги” Ткаченка сприйняли в культурному середовищі Одеси. У тамтешній Гільдії кінематографістів відреагували у соцмережах.

“Моя особиста думка, що це велика біда для української культури, що така людина як Олександр Ткаченко стане міністром культури. Я з цією людиною попрацював, якби його знаю, знаю, що він зробив з Одеською кіностудією”, – переконаний кінорежисер Віктор Ноздрюхін-Заболотний.

“Сьогодні Одеська кіностудія знаходиться в дуже жалюгідному стані”, – каже актор та громадський діяч Яків Гопп.

Восени журналісти-розслідувачі виявили таємний маєток нардепа у природоохоронній зоні столичного Труханового острова. Судячи з фотографій у соцмережах, родина Ткаченка бувала там систематично протягом кількох останніх років. Однак у деклараціях про це ані слова аж до 19-го року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *