Політвернісаж

Українці вперше образили Зеленського

Президент Володимир Зеленський образився, що на мітингу “Ні капітуляції” на його адресу скандували нецензурні лайки. Про це він заявив під час пресмаратону.

Відповідаючи на питання про слова глави його Офісу Андрія Богдана щодо нібито проплачених мітингів 6 жовтня і можливих вибачень за ці слова, президент зажадав вибачень і для себе.

“Чесно кажучи, я зустрівся з вами не для того, щоб обговорювати якісь персони, зокрема – пана Богдана. Але якщо ми говоримо про імідж президента, я чув, як там безліч людей кричало в мою адресу слова, які свого часу кричали на адресу пана Путіна. І я чув ці слова. Тому якщо ми говоримо про акцію “Ні капітуляції”, або “Ні зрада”, або просто “Хто голосніше образить президента України”, я сприймаю це дуже негативно, тому що мене ще ніколи в житті словом на п’ять букв, починаючи з “х” і закінчуючи на “о”, не називали. І це моя відповідь: якщо ми хочемо спілкуватися і зупинити війну, ми повинні починати з поваги. Якщо ви хочете починати зі мною спілкування зі слова “х..ло”, скажіть це для початку 73-м відсоткам українців, які проголосували за це “х. .ло “, – відповів Зеленський журналісту.

Він запропонував скривдженим учасникам мітингу обов’язково поговорити з Богданом безпосередньо.

“Я впевнений, що вам ніхто не давав грошей. І більшість людей, які були там, теж нічого не брали. Але і я не капітулював! Тому я теж хотів би отримати вибачення від людей, які мене обізвали. Це неправильно, не по-людськи. Так не говорять з людьми. я хочу побачити людину, яка це кричала. Упевнений, Богдан не мав на увазі вас і таких, як ви. Він не придумав цей пост, а передрукував. Я хочу вибачитися перед вами. Але я вже говорив, що Богдан – частина команди, і мені потрібна моя команда”, – зазначив президент.

Раніше голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва (фракція “Слуги народу”) Богдан Яременко заявив, що підготовкою законопроекту про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей буде займатися Верховна Рада за сприяння Офісу Президента (ОПУ). При цьому позиція по документу буде узгоджуватися з Росією.

6 жовтня в центрі Києва на Майдані Незалежності зібралися люди на всеукраїнське віче проти капітуляції.

Відзначимо, що за результатами другого туру президентських виборів 2019 року перемогу здобув Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян. Явка виборців у день повторного голосування в Україні становила 62,09%, за кордоном — 13,33%. Отже, за Зеленського проголосували 73% від 62%, які прийшли голосувати. Тобто твердження про те, що за нього проголосували 73% українців є маніпулятивним і не відбиває дійсності. Також слід зважати, що багато з тих, хто голосував за Зеленського, таким робом висловили свій протест проти Порошенка.

Нагадаємо, що Зеленському після його дебільних жартів зі студією “95 квартал” дивно висловлювати якісь образи на реакцію людей, а тим більше вимагати вибачень. Свого часу у виступі в латвійській Юрмалі Зеленський показав Україну “жебрачкою” і порівняв із “акторкою німецьких фільмів для дорослих”, яка “готова прийняти будь-яку кількість із будь-якого боку”.

Нагадаємо також, що студія “Квартал 95” своєрідно відповіла на шквал критики на їхню адресу за скандальний виступ в Юрмалі (Латвія). Замість вибачення колектив заявив, що є патріотами України, а весь скандал – це “кампанія в кращих традиціях брудних політичних технологій”: “Проти нас сьогодні розгорнуто масштабну кампанію в кращих традиціях брудних політичних технологій: замовні статті в Інтернеті й проплачені коментарі в соцмережах. Значить, комусь це вигідно. Значить, комусь потрібно, щоб ми мовчали. Але з нами – наші глядачі. І ніякі Інтернет-боти й політтехнології не змусять нас мовчати. Тому що ми говоримо правду”.

До речі, журналістці Світлані Божко формат пресмаратону Зеленського нагадав сільські поминки: “Коли в одній хаті всі односельці не вміщаються, то заходять групами, сідають за стіл, обідають, щось говорять, потім ідуть, звільняючи місце для наступного гурту. І тільки вдівець чи вдовиця самотньо або у колі рідні сидить на чолі столу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *