Арена

Національний хор має право підробляти в гумористичних шоу на олігархічних каналах

Ніякі санкції  стосовно Національного хору імені Григорія Верьовки через участь у скандальному номері “Кварталу-95” не застосовуватимуться.

Про це розповів міністр культури Володимир Бородянський в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Я вважаю, що є речі, які знаходяться в культурній площині. І не завжди в культурній площині повинне бути покарання. Покарання в тому розумінні, як хтось вважає, що треба когось чогось позбавити і таке інше. Це ж була ціннісна річ, тобто що можна, а що не можна, що добре, а що погано”, – зазначив Бородянський.

За його словами, в Україні необхідно напрацювати нову політику фінансової підтримки культурних колективів, в тому числі і з приставкою “національний”. Міністр зазначив, що якість і кількість культурного контенту повинні збільшуватися.

“Чи призведе це до зміни форм фінансування? Так. Я думаю, що ми поступово будемо переходити на формати проектного фінансування, як це зараз робить Український культурний фонд. Означає це, що це відбудеться відразу? Ні. Тому що ми хочемо зберегти те надбання, ту спадщину, які в нас є, але ми хочемо їх покращувати, і щоб це покращення було зашите всередину тієї системи, яку ми будемо будувати”, – заявив Бородянський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *