Візії

Відведення військ призведе до великих непередбачених витрат із держбюджету

Відведення сил по всій лінії фронту потребує дуже великих коштів, які не передбачені у державному бюджеті, а також створює великі ризики, які не враховує чинна влада.

Про це в ефірі “Прямого” заявив політтехнолог Віктор Уколов.

“Скоріш за все влада не зверне увагу на стихійні протести проти відведення військ, які пройшли днями. От якщо вийде понад 25 тисяч, як це було в понеділок, то це змусить владу замислитись. Але, я б хотів запитати, а скільки коштує цей відступ? Адже коли наші війська відійдуть, їм доведеться облаштовуватись на нових позиціях. Викопати окопи, зробити бліндажі, облаштувати інженерні загородження, розставити мінні поля – усе це гроші. Чи готовий Кабмін профінансувати відступ українських військ по всій лінії фронту? Чи передбачено це у державному бюджеті України на цей рік? Не передбачено”, – сказав політтехнолог.

Уколов додав, що чинний президент не враховує ризиків, які передбачає відведення сил заради того, щоб зустрітися з президентом Росії Путіним у “Нормандському форматі”.

“А що буде, якщо українські військові не встигнуть облаштувати позиції, а ворог піде у наступ? Знаходячись у чистому полі наші захисники просто загинуть. На другому етапі відведення сил передбачається руйнування інженерних комунікацій. Відповідно, якщо буде загострення, то повертатися нашим воїнам буде нікуди. І все це робиться лише для того, щоб зустрітися з Путіним у “Нормандському форматі”. А чого ж пан Зеленський хоче досягнути на цій зустрічі, якщо РФ стверджує, що вона не є учасником конфлікту? Які перспективи будуть в України і отриманні ПДЧ щодо вступу НАТО? Насправді, усі ці відступи до добра не доведуть. Надто великі ризики, які не враховує Зеленський”, – сказав політтехнолог.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у вівторок процес розведення сил і засобів в Золотому (Луганська область) стартував.

В штабі ООС підтвердили, що о 12 годині 29 жовтня розпочався процес розведення сил з обох сторін (дзеркально) на ділянці у районі населеного пункту Золоте.

У ранковому зведенні штабу ООС йшлося про обстріли у Золотому-4 та Катеринівці.

2 жовтня у Станиці Луганській закінчився перший етап розведення військ.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, голова партії “Голос” Святослав Вакарчук запевнив із трибуни Верховної Ради, що має докази того, що розведення сил в Золотому почали з порушенням семиденного режиму припинення вогню.

“Партія “Голос” вважає помилкою рішення про розведення військ без семиденного режиму тиші і ця формальна вчорашня заява, що нібито тиша семиденна відбувається не відповідає дійсності.

Ми маємо точну інформацію, що буквально позавчора і вчора лунали постріли безпосередньо біля лінії розведення в тих місцях, про які йде мова”, – заявив С. Вакарчук.

Фото – Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *