Арена

Американська корпорація “віддала” Крим Росії, МЗС радить зосередитись на технологіях

Компанія Apple стала позначати Крим,як російську територію на своїх картах.  В додатках Apple Maps та Weather тепер анексований півострів позначений як частина Російської Федерації.

Про це повідомляє ВВС.

“У Британії додаток Apple Maps показує кордон між Кримом і Херсонською областю як регіональний: так само виглядає кордон, наприклад, між Херсонською і Миколаївською областями України. А державні кордони відзначені більш яскравими лініями. У Керченській протоці в Apple Maps лінії немає жодної, але не на всіх картах зазначаються водні кордони між державами”, – пише видання.

В додатку Weather, що показує погоду в різних містах світу, Севастополь і Сімферополь позначені як російські міста – якщо користувач його відкриває в Росії. Користувачам у Великобританії додаток показує кримські міста без вказування країни.

Міністр закордонних справ Пристайко розкритикував Apple за таке догоджання агресору у Twitter.

“Apple, уявіть, як ви кричите, що ваш дизайн та ідеї, роки роботи, і частина вашого серця вкрадені вашим найлютішим ворогом, а когось байдужого геть не обходить ваш біль. Ось які відчуття бувають, коли ви називаєте Крим російською землею”, – написав Пристайко.

Крім того, міністр порадив Apple зосередитися на високих технологіях і розвагах.

“Глобальна політика не є вашою сильною стороною” – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *