Арена

Про злочини РФ українська посадовиця доповіла в ООН

Уповноважений ВР із прав людини Людмила Денісова звернулася до верховного комісара ООН із прав людини Мішель Бачелет у зв’язку з новими арештами в окупованому Криму.

“Висловлюю рішучий протест у зв’язку з незаконними арештами українських громадян у тимчасово окупованому Криму… Затримання кримських татар на території тимчасово окупованого Криму не може залишатися без уваги міжнародних правозахисних інститутів. Звертаюся до Верховного комісара ООН із прав людини Мішель Бачелет із проханням зупинити свавілля країни-окупанта і сприяти звільненню незаконно ув’язнених громадян України”, – йдеться в публікації омбудсмана у Facebook.

Вона також зажадала від російської колеги Тетяни Москалькової “вжити заходів щодо дотримання прав незаконно ув’язнених громадян України на Кримському півострові”.

Російські силовики 3-4 вересня в анексованому Криму затримали п’ятьох кримських татар, про яких понад добу нічого не було відомо.

ОМОН заарештував і журналістів “Кримської солідарності” та “Граней.ру”, на яких чітко було видно посвідчення ЗМІ, що висіли на шиї.

Окупанти звинувачують заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла і братів Азіза та Асана Ахтемова в пошкодженні газопроводу в районі Перевального.

Прокуратура АРК почала кримінальні провадження у ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) і ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *