Арена

Пішов з життя відомий французький актор Бельмондо

У Франції помер 88-річний кумир кількох поколінь Жан-Поль Бельмондо.

Він народився 9 квітня 1933 року, отримав освіту у Вищій французькій національній консерваторії драматичного мистецтва.

Всесвітня слава до нього прийшла в 26-річному віці, коли він зіграв Мішеля Пуакара у фільмі Жан-Люка Годара “На останньому подиху”.

Після цього він зіграв разом з Софі Лорен в кінострічці Вітторіо Де Сіка “Чачара”, завдяки чому підкріпив свою популярність.

Кращими ролями Жан-Поля Бельмондо вважаються ролі в фільмах французької “нової хвилі” – Годара (“Жінка є жінка”, 1961), Луї Маля (“Злодій”, 1967), Франсуа Трюффо (“Сирена з “Міссісіпі”, 1969), Клода Шаброля (“Доктор Пополь”, 1972), Алена Рене (“Стависький”, 1974).

У 2001 році актор переніс інсульт. Тоді його шанувальники почали побоюватися швидкого прощання зі своїм кумиром. Однак Жан-Поль зумів оговтатися і навіть зіграти в кінострічці “Людина і його собака”. Крім цього він регулярно з’являвся на трибунах турнірів “Ролан Гаррос” з красивою блондинкою, що з радістю фіксувала світська хроніка.

Він зібрав кращу касу у французькому світі кіно, працював зі справжніми геніями кіномистецтва і багато в чому сам був таким. Більшість трюків він вважав за краще виконувати самостійно.

Фото: Laurent Cipriani/AP

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *