Візії

Бурбонізація влади набирає обертів

Обсяги та масштаб проколів Зе!команди разом зі спробами закрутити гайки щодо опонентів свідчать: бурбонізація влади (нічого не зрозуміли і нічому не навчилися) не лише триває, а й набирає обертів.

На думку політолога Євгена Магди, висновок лише один: 2020й рік буде складнішим, ніж ми собі зараз уявляємо. “Набагато. Проте це не привід для зневіри і розпачу, – відзначає політолог. – Не забувайте, що Кремль не збирається припиняти гібридну війну, а ми живемо у конкурентному світі, де боротися за місце під сонцем треба постійно. Повторюся: боротьба триває за право жити та працювати В Україні, а не НА Україні”.

Втім, Зе!лений уряд налаштований оптимістично. Зокрема, Кабмін обіцяє відкоригувати макроекономічний прогноз на 2020 рік.

“Не вірте провокаціям про те, що нібито є катастрофи і дефолти. Це спроба робити фейк. Так, економічна ситуація змінюється, на неї треба реагувати. Що робити – ми знаємо”, – сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук, відповідаючи на запитання про те, що через зміцнення гривні держбюджет не доотримав десятки мільярдів гривень.

Одночасно Гончарук, який сам зберігає заощадження в іноземній валюті, заявив, що це погано для економіки.

“Звичайно, в нормальних умовах, українська національна валюта, вона буде зміцнюватися. Потрібно ще пам’ятати, традиційно, історично у нас значну частину заощаджень люди робили в доларах. Ну, тобто поміняти долар, відкласти і в цей спосіб зберігати гроші. Це не дуже добре для економіки, якщо значна частина заощаджень населення… вона в іноземній валюті. Дедоларизація економіки – це, насправді, її оздоровлення певною мірою. Тому довіра до національної валюти має багато позитивних результатів”, – заявив Прем’єр.

При цьому Гончарук також додав, що з таким явищем потрібно боротися і розуміти, хто програє від цього.

Проте, як свідчать дані з декларації Олексія Гончарука, сам прем’єр-міністр зберігає більшу частину своїх наявних заощаджень саме в чужоземній валюті.

Зокрема, серед готівкових коштів у голови уряду задекларовано 100 000 гривень, 84 000 американських доларів і 36 000 євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *