Візії

29 грудня припинили існувати закон, правосуддя і частина основ державности

Служба безпеки України опублікувала повний список українців, звільнених з полону бойовиків так званих “ЛНР” і “ДНР”. Серед них 12 військових і 64 цивільних.

“В результаті обміну на Батьківщину повернулися, зокрема: 12 військовослужбовців (троє з яких перебували в місцях позбавлення волі на території ОРДЛО з 2015 року), 64 цивільних (сімнадцять з яких утримувались з 2015-2016 років)”, – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Нагадаємо, обмін 29 грудня проходив у два етапи: полонених з “ЛНР” привезли на КПВВ “Майорське”, полонених з “ДНР” обмінювали на території Горлівки. За попередньою інформацією, на окуповану частину Донецької та Луганської области з України повернулися 123 людини.

Симптоматично, що колишній вʼязень Кремля Олег Сенцов негативно оцінив формулу такого обміну. На його думку, офіційному Києву доведеться йти на поступки, щоб звільнити решту заручників, а зараз українська сторона за частину звільнених віддає справжніх убивць.

«Частина наших полонених повернеться додому. Але тільки частина […]. Кримські татари та инші наші політв’язні і надалі будуть сидіти у російських в’язницях. Невинні. За це Україна віддасть справжніх убивць: російських найманців, харківських терористів і п’ятьох беркутівців. І справа не тільки в тому, що в нас майже не залишається цього «чоловічого обмінного фонду» і для нового повернення своїх заручників український уряд буде вимушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А у том, що цей крок позбавляє нас головного — справедливости», — написав Сенцов.

За словами режисера, він радий за звільнених українців, але влада не повинна «паплюжити цінності, за які ці герої билися».

«Вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом», — закінчив він.

Цікаво, що у рамцях обміну з терористами 14 відмовилися брати участь в обміні. Така інформація прозвучала з вуст одіозного радника секретаря РНБО Сергія Сивохо і представниці України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерії Лутковської. Також з інформації 5 каналу стало відомо про ганебний факт недопуску винятково українських журналістів на сам процес обміну.

Блогер Гліб Бабіч дуже емоційно відреагував на події 29 грудня:

«Немає ніякого «обміну полоненими».
Є згвалтування основ правосуддя, справедливості та здорового глузду.
Є видача свідків злочину Росії – Росії.
Обмін громадян України – на громадян України.
Є легітимізація злочинців і вбивць.

Є сигнал кожному, хто готовий вбивати, зраджувати, руйнувати. Але не просто так.
Ця опція тепер існує тільки для відкритих ворогів України.
Для «чорної роти». Для Харківських терористів. Для тих, хто прийде після них.
І Єфремова відпустили – пам’ятаєте?
Це – культівація манкуртів.
І ще – кінці у воду.

Потім вони перепишуть історію. І зроблять нас винними.
У будь-якому епізоді, учасників яких вони вивели з під справедливого суду і покарання.
Готуйтеся, «кастрюлеголові» і «карателі». За вами вже йдуть.

Але це не все.
Для повного (і закріпленого) спотворення свідомості, це робиться на фоні демонстративно сфабрикованих справ військових, волонтерів і добровольців (власне, таких же – яких зараз «змінюють в будь-яку ціну») За яких просять неможливі застави. Або, яким взагалі не призначають застав – просто закривають за грати на невизначений термін.
Тобто, поточна «влада» звільняє злочинців вищої категорії, під виглядом «звільнення заручників – з одного боку.
І бере в заручники точно таких, яких звільняє – з іншого.

Наше хакнута держава створює два прецеденти, і дає два чіткі сигнали.

Перший: Будь хто, готовий скоювати злочини проти держави Україна, – може розраховувати на свободу та безпеку, без урахування ваги своїх злочинів.
Тому що російський чорт має необмежену можливість отримати будь-яку бажану кількість заручників у будь-який момент. Тому що їх не хвилює ніяка законність, навіть її ілюзія.
А нам скажуть – за всяку ціну. І про те, що – своїх не кидаємо.

Другий: Будь хто з нас, може стати таким самим заручником прямо тут. І всі мають до цього звикнути. І це має стати нормою. Тому що, якщо ми погодилися, що правосуддя і справедливість не існує (в ім’я чого-небудь) для найстрашніших злочинців – воно не існує і для невинних нас.
Тому, що з цього моменту вступає в силу принцип «можна все».
Тож, не дивуйтеся, коли ваших близьких (не дай Бог) вб’ють терористи. Або при черговій мирній акції в вас трохи постріляють. Або хтось за нормальний кеш продасть інформацію, яка вб’є багатьох, або навіть частину держави.
А також, не дивуйтеся, коли ви раптом сядете в буцегарню на місце цих самих покидьків. Яких обміняють на чергових заручників.

Я не мав ілюзій щодо тих, хто захопив владу, шляхом захоплення слабкої свідомості більшості. Я просто не уявляв, наскільки швидко все буде.

Але ось зараз, особисто для мене – вони втратили більшу частину зовнішніх атрибутів легітимності.
Просто – офіційно (поки частково) припинили існувати закон, правосуддя і частина основ державності.
“В ім’я…”. І під нашу гризню між собою.

Я вітаю чинну владу. Ще ніхто так швидко і комфортно не наближався до словосполучення «злочинний режим». Просто треба класти на закон, як на рояль. Але в ключових точках. Продовжуйте. Ви вже близькі до мети.
Найбільші злочини скоювалися в ім’я «миру і людяності».

На світлині до цього матеріалу бандит, що його обміняла Україна демонструє “фак” фотокорові агентства EPA/UPG.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *