Арена

Неосвічена дівчина-підліток вирішила зареєструвати свою торгову марку

Шведська школярка Грета Тунберг, яка закликає студентів і школярів виходити на мітинги щоп’ятниці замість навчання, подала заявку на реєстрацію свого імені і назви молодіжного руху “П’ятниці заради майбутнього” (Fridays for Future) в якості торговельних марок.

Про це сама Тунберг написала в Instagram.

Товарним знаком може стати і словосполучення Skolstrejk för klimatet (по-шведськи – “шкільна страйк заради клімату”) з плаката, який супроводжує Грету на більшості акцій на захист клімату. Вона заявила, що це вимушений крок, оскільки  нібито “назву Fridays for Future постійно використовують в комерційних цілях без жодного згоди”.

Реєстрація в якості торгової марки нібито дозволить Греті Тунберг робити юридичні кроки для боротьби з неправомірними діями.

В той же час німецька газета Die Zeit пише, що заявку на реєстрацію згаданих нею імен та назв в відомство ЄС щодо захисту інтелектуальної власності Тунберг подала ще в грудні 2019 року.

Як писала ПолітАрена, ексдепутат ВР Чорновол оцінила виступ Тунберг в ООН, як “антиглобалістський і, антицивілізаційний (в розумінні основ західної цивілізації)”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *