Політвернісаж

Скільки російських танків підбила Юлія Мендель?

Прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель з червня до грудня 2019 року одержала 370 563,02 гривні заробітної плати, що пересічно становить близько 53 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомили в Державному управлінні справами, передає УНН.

“У 2019 прес-секретарю президента України Юлії Мендель нарахована заробітна плата в сумі 370 563,02 гривні. З 1 січня 2020 року посадовий оклад за посадою прес-секретаря президента України становить 27 187 гривень”, – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою письменник Володимир Сердюк ставить питання про те, “яку користь принесла Юлія Мендель Державі Україна, щоб Держава Україна не пошкодувала на неї таких грошей”. “Скільки російських танків вона підбила? Чи вже розрізняє Литву та Латвію?!” – запитує письменник.

Нагадаємо, колишній юрист Укрексімбанку Юлія Мецгер, яка увійшла за квотою президента Володимира Зеленського до наглядової ради ПриватБанку та є подругою Олени Кравець зі “Студія Квартал-95”, за шість місяців отримала понад 3,4 мільйона заробітної плати.

Президент Володимир Зеленський доручив уряду представити йому нову концепцію “нормальних” заробітних плат керівників міністерств, відомств, державних компаній і їхніх заступників. Екс-комік, а тепер очільник держави, заявив, що з тими міністрами, які не погодяться працювати за запропоновану урядом зарплату, “доведеться прощатися”.

Раніше уряд оприлюднив інформацію про заробітну плату членів Кабінету міністрів України. Скажімо, пересічна заробітна плата прем’єр-міністра України Олексія Гончарука 2019 року становила 60,479 тис. грн.

Зазначимо, перед новим роком міністри різко завищили собі заробітні плати через премії, надбавки, допомогу на оздоровлення.

Раніше міністр економіки Тимофій Милованов поскаржився журналістам, що його зарплата у міністерстві “неприйнятно маленька”, а топ-керівник у Мінекономіки має отримувати від 5 до 10 тисяч доларів.

Нагадаємо, що колишній народний депутат-“антикорупціонер” Мустафа Найєм за час роботи на посаді заступника гендиректора держконцерну «Укроборонпром» з питань взаємодії з органами державної влади отримав 310 521 гривень. Відповідні дані Найєм зазначив у своїй електронній декларації.

Місячна заробітна плата колишнього “антикорупціонера” і екс-нардепа Ради VIII скликання Сергія Лещенка як члена Наглядової ради держкомпанії «Укрзалізниця» становить близько 588 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *