Анонси

26 лютого – презентація видання “Війна України проти Радянської Росії у 1920 році”

Видавництво «Темпора» і Книгарня “Є” запрошують на презентацію книжки «Війна України проти Радянської Росії у 1920 році (документи та матеріали)», упорядник і автор передмови – Ярослав Тинченко.

Минає 100 років з моменту завершення піврічної епопеї збройної боротьби Армії Української Народної Республіки спільно з польськими союзниками проти більшовиків. З квітня і до 21 листопада 1920 р. Армія УНР відстоювала свою державу, ведучи бої на території сучасних Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської областей. 21 листопада 1920 р. під тиском червоних військ Армія УНР була змушена відступити на територію, зайняту поляками, і потому інтернована.

Три розділи книжки – «Документи Армії Української Народної Республіки», «Документи Червоної армії» і «Спогади та матеріали білогвардійських формувань у Польщі» розкривають характер збройного протистояння поміж українськими, радянськими, польськими та білогвардійськими збройними формуваннями.

У книжці вперше опубліковано 13 документів та 10 кольорових схем з українських архівів (ЦДАВОУ), 26 документів та 9 кольорових схем, які зберігаються в архівах Російської Федерації (РГВА, ГАРФ), про бойові дії Армії УНР проти більшовиків у 1920 році.

Ярослав Тинченко – історик, автор багатьох праць з української військової історії, зокрема, періоду Визвольних змагань, заступник директора Національного військово-історичного музею України з наукової роботи, працівник Збройних сил України.

Спеціальні гості заходу – гурт Чорноморці – Chornomortsi. Під час презентації вони виконають пісні часів Визвольних змагань.
Модерує Ольга Петренко-Цеунова.

26 лютого, 18:30.
Книгарня Є, вул. Лисенка, 3.
Вхід вільний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *